Coronamaatregelen bij waterpolotrainingen (per 5-12)

Er gelden vanaf zondag 28 november nieuwe maatregelen in verband met het coronavirus. Deze zijn van kracht tot nader order. Deze zijn uitgewerkt in de volgende aanwijzingen voor de trainingen.
Trainingen zijn mogelijk voor alle leeftijden vóór 1700 uur. Alle teams kunnen op zondag trainen.
Iedereen van 18 jaar of ouder moet een geldige QR code kunnen laten zien. Het dragen van
mondkapjes is voor iedereen van 13 jaar en ouder verplicht in het complex behalve in het ‘natte gedeelte’ van het zwembad.
Het mondkapje mag ook af als je gaat zitten in het clubhuis. Overal, behalve in het water, wordt 1,5 meter afstand gehouden, dus bij toegang, naast de badrand, bij omkleden en in clubhuis.

Trainingstijden

De begin- en eindtijd van de trainingen zijn tijden inclusief marges:

De begintijd is de tijd vanaf wanneer je de zwemzaal in komt. Je hebt thuis je zwemkleding al aangetrokken, je hoeft dus niet via kleedkamers of kleedhokjes.
Wij vragen om te verzamelen in de hal en op het afgesproken tijdstip onder begeleiding van de trainer met elkaar naar binnen te gaan. Je kleedt je in de zwemzaal om en gaat direct te water.

De eindtijd is de tijd waarop je uit de zwemzaal bent vertrokken. De trainer stopt ongeveer 5 minuten eerder met de training en houdt daarbij ook rekening met de tijd nodig om materiaal op te ruimen, indien van toepassing. Hiermee wordt voorkomen dat in de zwemzaal wordt gekruist met de teams die ervoor of erna trainen.

Regels binnen het complex en zwemzaal

  • Thuis reeds zwemkleding aan doen.
  • Naast de sporters is alleen kader aanwezig. Ouders zijn niet toegestaan in de zwemzaal.
  • Douches en kleedkamers kunnen na het trainen worden gebruikt. De grote kleedkamers kunnen worden gebruikt(rekening houden met 1,5 meter afstand, uitgaan van 1 persoon per 5 m2) . Verder zijn de kleedhokjes beschikbaar, graag omkleden in de hokjes aan de kant van de grote kleedkamers.
  • Als het clubhuis open is dan zijn de maatregelen voor de horeca van toepassing.

Uiteraard gelden verder de basisregels vanuit de overheid:

  • Bij klachten thuis blijven en testen.
  • Houd ten minste 1,5 meter afstand tot volwassenen
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst.

Het is van belang dat aanwijzingen van de beheerder en vanuit bestuur worden opgevolgd. Bij niet opvolgen kunnen sancties volgen. Laten we dat met zijn allen voorkomen.