We mogen weer!

Na zo’n vier weken lockdown mogen we vanaf 15 januari 2022 eindelijk weer onze geliefde sporten beoefenen.

Voor de wedstrijdsporten geldt nog wel de beperking van alleen trainen (dus nog geen competitiewedstrijden), maar in tijd zijn er geen beperkingen meer. Daarom wordt bij de drie afdelingen van onze vereniging (leszwemmen, wedstrijdzwemmen en waterpolo) in principe het reguliere trainings- en zwemlesprogramma hervat. Daardoor gelden in de meeste gevallen opnieuw de tijden die aan het begin van dit seizoen al golden (zie voor meer informatie hierover op onze website bij de verschillende afdelingen). Ook worden het donateurzwemmen en het seniorenzwemmen hervat volgens de gebruikelijke tijden.

Alleen bij het waterpolo geldt voor de zondagochtend en de dinsdagavond een kleine wijziging (met als doel om de drukte zoveel mogelijk te verspreiden). De Polocommissie zal hier apart over communiceren.
Voor het leszwemmen is er de laatste weken op de zaterdagmiddag les gegeven in het doelgroepenbad. De laatste zwemles op de zaterdag is op 15 januari. Daarna is ook voor het leszwemmen het reguliere programma weer van toepassing.

Wel geldt het volgende:

  • Het clubhuis blijft gesloten.
  • Bij al onze activiteiten kan een ieder van 18 jaar en ouder om een coronatoegangsbewijs gevraagd worden.
  • Tot de zwemzaal is een mondkapje verplicht.
  • Afstand van 1,5 meter is verplicht tot het moment van te water gaan.
  • Tijdens onze activiteiten is geen publiek mogelijk, met uitzondering van de zwemlessen in het doelgroepenbad (1 ouder per kind, volgens de tot nu toe geldende regels).
  • Neem de gebruikelijke hygiëne regels in acht.
  • Blijf thuis bij klachten en laat je dan testen.
  • Op onze website staan regels die gelden indien een huisgenoot besmet is. Pas deze regels strikt toe.

Als iedereen zich aan de regels houdt is er de grootste kans dat binnenkort niet opnieuw beperkingen worden opgelegd. We hopen daarom op jullie medewerking.

Hopelijk tot snel in het zwembad en blijf gezond!

Bestuur MNC Dordrecht.