Trots: EG1 wordt 5e bij NK

Afgelopen weekeinde speelde MNC EG1 op het Nederlands Kampioenschap onder 11 jaar. Van de vijf waterpoloregio’s van Nederland waren de beste drie ploegen uitgenodigd deel te nemen. Op zaterdag speelden deze teams een voorronde, waarna de beste zes ploegen op zondag voor de prijzen gingen strijden.

MNC speelde op zaterdag in een poule met ENC Arnhem, Middelsté/Skelp, ZV de Zaan en PSV. Voor de eerste wedstrijd was iedereen natuurlijk benieuwd wat de dag zou brengen. Afgelopen seizoen hadden we al eens gespeeld tegen PSV, en ook de Zaan kenden we een beetje. Maar we begonnen de dag tegen ENC Arnhem.

Al snel in de wedstrijd was duidelijk dat MNC de betere ploeg was, maar in het begin hadden de zenuwen nog de overhand en waren de eerste kansen nog niet aan ons besteed. Maar toen het eenmaal ging lopen, hadden we snel een goede voorsprong te pakken. Alle spelers konden zo in deze wedstrijd al hun speelminuten maken, en zo startten we het toernooi met een 5-1 overwinning. Tegelijk hadden we gezien dat De Zaan met dubbele cijfers had gewonnen van Middelsté, onze volgende tegenstander. De volgende speelronde waren wij vrij, en konden we lekker aan de gemeenschappelijke maaltijd, en werd er door de kinderen gecollecteerd voor‘Zwemmen met Ella’. In het programmaboekje was een pagina opgenomen voor deze actie, en door de organisatie is er ook nog via een omroepbericht aandacht besteed.

De volgende wedstrijd werd een eenvoudige pot, al werden er erg veel kansen gemist. Soms was dat het gevolg van te veel naar elkaar overspelen, en ook werd de lat en de paal veel geraakt. Aan de andere kant kreeg onze keeper ook niks te doen, dus in deze wedstrijd hebben we de ‘tweeling-wisseltruc’ uitgevoerd. Ineens bleek onze nummer 6 niet meer rechtshandig maar linkshandig te zijn ! De uitslag was 7-0 voor ons.

De derde wedstrijd beloofde een zware pot te worden. Zv De Zaan had inmiddels alle drie de wedstrijden ruim gewonnen en was al zeker van de volgende ronde. Deze wedstrijd ging mooi gelijk op. De Zaan had een team van alleen jongens, die erg fanatiek werden aangemoedigd door het publiek. We wisten het achterin mooi dicht te houden, en we hadden zeker kansen op de overwinning. Een slim schot van de Zaan dat in de kruising viel was echter het enige doelpunt, dus 1-0 verloren helaas, maar er werd deze wedstrijd door ons met veel passie gespeeld.

In de laatste wedstrijd tegen PSV moest de tweede ronde worden veilig gesteld. De spelers waren in het toernooi gegroeid, en pakten deze wedstrijd voortvarend aan, en al gauw regende het doelpogingen. De einduitslag was 7-0 voor MNC, zodat met een tweede plaats in de poule vooruitgekeken kon worden naar de zondag. Intussen hadden we natuurlijk ook wel rondgekeken bij de andere wedstrijden en gezien dat de sterkste zes ploegen allemaal prima polo in huis hadden: VZC, De Zijl, Polar Bears, ZPB, ZV de Zaan en MNC Dordrecht natuurlijk.

 

De tweede dag begon met een poule van 3. MNC speelde eerst tegen Polar Bears, daarna tegen de Zijl (kampioen van regio west afgelopen seizoen, dus een zeer bekende tegenstander). Polar Bears draaide volledig om één speler, die in het seizoen in de DG speelde, en voor het NK speciaal bij het team gevoegd was. Hij bleek gedurende het hele toernooi zeer meoilijk te stoppen, en ook MNC had de handen vol. Hij versierde al meteen een strafworp, die de 0-1 betekende. Echter, door een prachtig afstandsscoht kwam MNC gelijk, waarna dezelfde speler nog maar eens scoorde 2-1. Alweer een mooi schot van MNC zorgde voor de gelijkmaker. Daarna was het de sterspeler van Polar Bears die ons een paar keer te sterk af was, en zo sloegen ze een gat van 2 a 3 doelpunten. Uiteindelijk werd met 7-4 verloren, wat ons betreft geflatteerd, want wij speelden zeker beter als team, maar de individuele kracht gaf de doorslag.

Na een korte rusttijd moesten we aantreden tegen de Zijl. Dat werd een zeer spannende wedstrijd. MNC kwam op 1-0 voorsprong door een afstandschot, en in het vervolg ging het gelijk op. Het werd 1-1 en 2-2, en het was de Zijl dat als winnaar uit de strijd kwam met een 3-2 eindstand. MNC had zeker kansen, maar de keeper van de Zijl (die overigens na 1 juni was overgeschreven van een andere club) voorkwam dat we de verdiende gelijkmaker scoorden. Helaas dus derde in de poule, en we konden ons opmaken voor de wedstrijd om de 5e en 6e plaats, ‘de kruimelfinale’.

Het afgelopen seizoen hadden we 2 keer in de competitie, één keer bij het MNC toernooi en twee keer in een oefenwedstrijd als voorbereiding op het NK tegen ZPB gespeeld, en dit was ook onze laatste tegenstander van het toernooi en van het lange seizoen.

Bij beide teams was de pijp al aardig leeg aan het gaan, dus een hele mooie wedstrijd werd het niet. MNC was iets sterker, en kwam in de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft kwam daar nog een strafworpdoelpunt bij (eerst mis, daarna opnieuw gekregen vanwege bal onder water van de keepster), en daarmee was de 2-0 overwinning een feit. De coaches en spelers gingen daarna nog te water, samen met die van ZPB, en we sloten het toernooi af met een goed gevoel en een gezamenlijke barbeque.

De spelers die dit toernooi hebben gespeeld waren: Viktor (keeper), Mika, Dion, Lotte, Marnix, Levi, Jorian, Iza, Tom, Sjoerd, Imre. Katie was helaas geblesseerd, maar heeft alles op de reservebank meegemaakt. Coaching werd verzorgd door Chris, met assistenten Pim (op zaterdag) en Max (op zondag).