Nederland-China Heren waterpolo in de Sportboulevard Dordrecht

Dinsdag 8 augustus organiseerde MNC samen met de KNZB de oefeninterland waterpolo Nederland-China Heren.

Het werd een officieel gebeuren waarbij de teams werden voorgesteld en de volksliederen gezongen. Gelukkig was de assistent coach van China bereid de namen van de chinese spelers voor te lezen.

Het Nederlands Heren team wil de geweldige prestaties van de Dames evenaren en staat onder andere onder leiding van assistent coach Branco Mitrovic, die trainer-coach is van het Heren1 team van MNC.

Voor een volgepakte tribune werd het een enerverende wedstrijd.

In het eerste kwart kwam China voor met 0-4. Het leek een treurige avond te worden. Daarna kwam Nederland goed in hun spel. Kansen werden beter benut en de aansluiting gevonden.

In het laatste kwart stond het 11-7 voor Nederland. De Chinezen vochten zich terug maar konden de overwinning niet pakken. De eindstand was 13-11 in het voordeel van Nederland.

Branco was blij met de overwinning maar zag veel verbeterpunten. En daar is zo’n oefenwedstrijd natuurlijk voor bedoeld.

Al met al een geweldige avond en het publiek en de spelers praatten nog lang na in ons gezellige en die avond zeer goed gevulde clubhuis.

Bestuur MNC Dordrecht