Mogelijke herstart in de Sportboulevard

Al weer ruim twee maanden maken onze leden van het waterpolo en het wedstrijdzwemmen regelmatig gebruik van een buitenbad. Begin maart begonnen wij in een buitenbad in Gouda. Eind maart zijn wij gestart in Papendrecht. Een ruim buitenbad, waardoor het mogelijk was om twee baden van elk 25 meter lang te creëren. Tijdens de trainingen was het af en toe nog fris weer, maar de baden worden goed verwarmd. Fijn om te zien dat veel leden hiervan gebruik hebben gemaakt!

Zoals waarschijnlijk bij een ieder bekend zijn er door de regering vorige week versoepelingen aangekondigd per 19 mei. Op maandag 17 mei wordt het duidelijk of er een definitief groen licht zal worden gegeven voor deze versoepelingen. In dat geval zullen wij woensdag 19 mei kunnen starten met (ook) het waterpolo en het wedstrijdzwemmen in de Sportboulevard. Op dit moment wordt door de commissies en bestuur druk gepuzzeld met de trainingstijden, om – met in achtneming van de corona-maatregelen – zoveel mogelijk trainingsmomenten te programmeren in de herstartfase. Een maatregel die een grote invloed hierop heeft is het maximum van 30 personen dat toegelaten wordt in een ruimte, dat geldt voor de leeftijdscategorie vanaf 18 jaar. Het 50-meterbad wordt door autoriteiten gezien als één ruimte. Jullie zullen begrijpen dat dit een behoorlijke impact heeft op de programmering van de trainingen. Dit vereist creativiteit en afstemming. Afstemming intern, dus met verschillende groepen van onze verenigingen, maar ook extern, namelijk met collega-verenigingen.

Wij vragen jullie begrip voor de aangepaste trainingsmogelijkheden en de ‘last-minute info’. Maar weet, dat wij er alles aan zullen doen om jullie weer met plezier te verwelkomen in het zwembad van de Sportboulevard. Houd de komende tijd onze website en sociale media in de gaten voor nadere informatie over de trainingsmogelijkheden!

Met sportieve groet,

bestuur MNC Dordrecht.