MNC EG1 en de strijd op het open NK!

Zaterdagmiddag 13 mei 2023 14:00. Achter het zwembad verzamelen we om ons op te maken voor het open NK 2023 voor de E-jeugd in Hilversum. Spanning alom, want we hebben ons opgegeven voor een toernooi waar 21 ploegen uit heel Nederland aan meedoen en we kennen er 4 van onze eigen competitie. Om de finaleronde te halen van zondag 14 mei moet je bij de beste 2 eindigen in de poule. Van de 4 poules die er zijn, zitten wij als enige in een poule van 6. Das wel even afzien dat je er 1 meer moet spelen dan de andere poules, maar dan kom je ook niet voor niks!

Onze tegenstanders van vandaag: OZV uit Oudewater, Het Ravijn uit Nijverdal, V.Z.V uit Velserbroek, ZPC de Watervlo uit Utrecht en PSV uit Eindhoven. Ze zeggen weleens: Een goed begin is het halve werk! We beginnen de dag tegen OZV en hebben genoeg kansen. Geheel tegen de verhouding in komt OZV op 0-1 voorsprong. Er rest ons niks anders dan de 2e helft (want we spelen 2x 5 minuten) vol gas te geven… en dat werpt z’n vruchten af! 3-1 winst!

Na een beetje uitrusten kunnen we weer vol aan de bak tegen Het Ravijn! Ook nu hebben we weer heel veel kansen om te scoren. We komen wel 1-0 voor, maar gaan toch door een klein slippertje met 1-1 de 2e helft in. Weer hebben we een overvloed aan kansen, maar het lot is ons niet gunstig gezind! In 1 van de spaarzame kansen maakt Het Ravijn toch de winnende 1-2. Domper!

Opladen en door: De Watervlo wacht! En die tegenstander speelt heel fysiek. Het is eigenlijk de eerste en enige wedstrijd waar we niet echt een vuist kunnen maken. Dapper strijdend, helaas met 3-1 ten onder. Maar wel met opgeheven hoofd!

Nu gaat het er om spannen. PSV en V.Z.V. wachten nog. In theorie is alles nog mogelijk, maar we zijn wel afhankelijk van wat Het Ravijn voor scores neerzet. Tegen PSV komen we onverwachts achter met 0-1, maar ze laten zich niet uit het veld slaan. Zelfs de meest fanatieke PSV supporter van MNC schreeuwde het team naar een verdiende 2-1 overwinning! (dank Kirsten!).

Laatste wedstrijd! Alles of niets! We zetten V.Z.V. eigenlijk vrij gemakkelijk met 3-0 opzij. En nu is het afwachten wat Het Ravijn doet…. Helaas winnen ook zij hun laatste wedstrijd. 3e in de poule, is 1 plek tekort voor de finaleronde. Best of the rest is ook een mooie titel: Want in totaal worden ze 9e van de 21!! Hoezee!

Bedankt kanjers voor een onwijs gaaf, top en fantastisch leuk seizoen. En als toetje een fantastische ervaring op het open NK in Hilversum als afsluiting!

Namens alle ouders van de EG1: We zijn supertrots