In memoriam:Arie Blokland

Op 2 augustus 2023 ontvingen wij het verdrietige bericht dat Arie Blokland is overleden. Arie is 88 jaar geworden.

Arie is in 1951 lid geworden van het toenmalige D.Z.C. Merwede. Arie heeft lange tijd waterpolo gespeeld, maar bleek ook een echt verenigingsmens te zijn. Vrienden uit die tijd herinneren Arie als een zeer aimabel en sociaal persoon, die zich belangeloos inzette voor de club. Hij heeft verschillende jaren in het bestuur van Merwede gezeten. Ook maakte Arie lange tijd deel uit van de redactie van The Crawl, het clubblad van Merwede en zat hij in het bestuur van de sponsorstichting van Merwede.

Bovendien nam Arie deel in diverse projecten, onder meer als lid van een commissie in 1985 om de financiering van een nieuw clubhuis mogelijk te maken en als lid van de jubileumcommissie in het kader van het 60-jarig bestaan van Merwede. Ook was Arie betrokken bij de organisatie van internationale waterpolotoernooien en het traditionele waterpolotoernooi in het Wantijbad aan het einde van de toenmalige zomercompetitie. Zijn oude vrienden kunnen zich nog goed herinneren dat Arie een groot jazzliefhebber was en dat hij in zijn jonge jaren via zijn connecties regelmatig een muziekband organiseerde voor de vele feesten die bij Merwede plaatsvonden. Die vonden dan plaats in het toenmalige Paviljoen (hoek Transvaalstraat/Toulonselaan). Dat was de locatie waar de leden van Merwede bijeenkwamen voordat zij een clubhuis kregen in het latere Combibad.

Ook in de jaren 50 hadden veel sporters een bijnaam. Volgens verschillende bronnen was de bijnaam van Arie toen ‘Hiemel’ (waar deze bijnaam precies vandaan kwam weet niemand meer. Maar mocht iemand een idee hebben, dan vernemen wij dit graag). Arie heeft diverse Hastings-uitwisselingen meegemaakt en maakte lange tijd deel uit van de Merwede reünisten.

Fijn dat Arie en Jopie aanwezig waren tijdens de festiviteiten rondom ons 100-jarig jubileum. Zij genoten zichtbaar van ‘hun’ club.

Arie’s betrokkenheid en liefde voor de vereniging, die hij later ook door gaf aan zijn kinderen, zullen wij nooit vergeten. Wij zijn dankbaar voor de enorme inzet van Arie voor de vereniging en wensen Joost, Monique, Michiel, Suzanne, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte toe met dit verlies.

De uitvaart heeft reeds plaatsgevonden.

Bestuur MNC Dordrecht.

In Hastings: Arie staat linksboven

In Hastings: Arie staat 2e van rechts onderaan de 10-meter toren (met shawl)

In Hastings: Arie, laatste man in optocht

In Hastings: Arie staat op deze foto in derde rij, 2e van links