In memoriam Marcel van der Hoek

Enorm bedroefd bereikte ons het bericht dat op donderdag 15 februari 2024 Marcel van der Hoek is overleden. Marcel is 55 jaar geworden.

Marcel is bijna zijn hele leven verbonden geweest aan onze vereniging, eerst bij R.K. Z. & P.V. Nautilus, later bij MNC Dordrecht. Marcel behaalde zijn zwemdiploma`s bij Nautilus en ging al vrij snel meedoen aan het waterpolo. De laatste jaren maakte Marcel deel uit van ons heren 7.

Marcel was een echt verenigingsmens. Hij had altijd de bereidheid zich in te zetten voor de club, zoals het geven van training en coaching. Jarenlang zette hij zich in als lid van de polocommissie. In die periode was hij lange tijd de ‘materiaalman’ van het waterpolo. In die functie zorgde hij telkens dat het waterpolomateriaal, zoals caps, tafelspullen en ballen, op orde bleef. Veel leden zullen de als ‘materiaalhok’ ingerichte garage van Marcel en Kitty nog goed herinneren. Bij de verhuizing naar de Sportboulevard zette Marcel zijn technische kennis in door mee te denken met de bouwplannen van het nieuwe clubhuis.
Bij de vereniging leerde Marcel ook Kitty kennen. Zijn liefde voor waterpolosport en de vereniging gaf hij vervolgens door aan zijn kinderen. Wij zullen zijn toewijding, zijn humor en zijn positieve insteek nooit vergeten en hebben veel respect voor de wijze waarop Marcel met zijn ziekte is omgegaan.

Wij zijn dankbaar voor hetgeen Marcel heeft betekend voor de vereniging. Als blijk hiervan zullen wij voorafgaande aan de wedstrijden van Heren 1 en Dames 1 op 17 februari een moment van stilte in acht nemen.

Wij wensen Kitty, Marith, Ciarán, Lars, Nynke, Jaimy en verdere familie veel sterkte toe met dit verlies.

De crematieplechtigheid is dinsdag 20 februari om 10.00 uur. Een ieder die daarbij aanwezig wil zijn is welkom. De uitvaart is ook online te volgen via deze link met code 47FCA129.

Bestuur MNC Dordrecht.