In memoriam Johan Hageman

Zaterdag 7 januari j.l. is tijdens het traditionele MNC Dordrecht Nieuwjaarstoernooi de ex-jeugdinternational en huidig Merwede Classic speler Johan Hageman na het scoren van een “klassiek Johan” doelpunt onwel geworden. Hij is kort daarna in het ziekenhuis op 51 jarige leeftijd overleden.

De verslagenheid en het verdriet is onvoorstelbaar groot over het zo plotseling wegvallen van een intense vriend, een geweldig mens en als sporter een talent waar velen zo van hebben genoten. Het zou wederom een geweldige reünie worden, door met het “Merwede Classic” team de tijden van weleer te doen herleven. Waterpoloërs met wie Johan in de jaren 70/80/90 het Dordtse publiek wist te vermaken. Johan en zijn oud teamgenoten waren er klaar voor om tijdens de jaarlijkse reünie de tegenstander te dollen, het publiek te vermaken en na de wedstrijd met elkaar oude verhalen op te halen. Dan staat de tijd weer even stil, want die vriendschap is tijdloos en blijvend in ons hart. Dat de tijd voor Johan definitief stilstaat is niet te bevatten, maar hij blijft voor altijd diep in ons hart.

Johan was een groot talent en met zijn karakteristieke “kort pols schotbewegingen” verschalkte hij iedere keeper. Hij was dan ook voor vele jaren topscoorder van toen nog DZC Merwede. Naast vele jaren in het 1e herenteam van Merwede te hebben gespeeld was Johan ook een opvallende speler bij hoofdklasser DZV Delft en heeft bij vele Oranje Jeugd selecties vriendschappen ontwikkeld. Johan was een sociaal bewogen man die het verenigingsleven een warm hart toe droeg. Waar zijn kinderen voor de sport basketbal hebben gekozen heeft Johan daar voor de vereniging veel betekend en ging hij, zoals hij dat zelf verwoorde, een tweede carrière tegemoet als basketbalcoach. De ongekend grote liefde voor zijn gezin, de warmte en de wijsheid die hij de laatste jaren heeft ontwikkeld als mens blijven ons bij.

Wij wensen zijn vrouw Monique, zijn kinderen Lauren en Marnik en naaste familie en vrienden heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Remco Verheij

Voorzitter MNC Dordrecht