In memoriam Henk Velthuis

Op 12 juni 2021 ontvingen wij het verdrietige bericht dat ons ere-lid Henk Velthuis is overleden. Hij werd 76 jaar.

Henk is een waar clubicoon. Begin jaren `60 maakte Henk deel uit van een klein groepje pioniers, dat er op gericht was om de toen pas opgerichte R.K. Z. & P. vereniging Nautilus verder op te bouwen. Op 11 oktober 1961 trad Henk toe tot het bestuur van Nautilus. Henk was toen 16 jaar. Zover wij hebben kunnen nagaan is Henk het jongste bestuurslid ooit van onze vereniging. Henk was in die tijd ook lid van de Technische Commissie en maakte deel uit van het ‘allereerste’ Heren 1 van het Nautilus waterpolo.
Later speelde Henk zijn geliefde sport waterpolo nog vele jaren bij verschillende teams. Maar lange tijd was hij verbonden aan het team waarin ook zijn ‘oude vrienden’ zaten, dat nu bekend staat als Heren 10. Henk had een vast capnummer, namelijk nr. 13. De laatste jaren speelde Henk geen wedstrijden meer, maar hij trainde nog wel vaak mee en was op de vrijdagavond nog steevast aanwezig in ons clubhuis. Met een biertje in een hand liep hij dan vaak het clubhuis door om met iedereen een praatje te maken. Ook zwom Henk mee met het BOS-zwemmen op de dinsdagmorgen.


Henk heeft aan diverse waterpoloteams training gegeven waarbij hij, indien nodig, een individuele benadering gaf. Lange tijd was Henk speaker tijdens wedstrijden van zowel Heren 1 als Dames 1. Dit deed hij op voortreffelijke wijze. Zijn bijdrage aan de redactie van het clubblad van Nautilus en later van MNC Dordrecht is enorm geweest. Via anonieme typetjes als de Polopraeter en de gebroeders Zwam heeft Henk verslag gedaan van vele wedstrijden en activiteiten van ‘zijn cluppie’. Ook heeft Henk gedurende een aantal jaren met grote accuraatheid zijn financiële kennis ingezet in een periode waarin de functie van penningmeester vacant was.

Henk zette zich eveneens in tijdens waterpolo-evenementen. Vaak zat hij dan achter de jurytafel.
Henk was een zeer aimabel mens, met altijd oog voor een ander en altijd bereid om die ander te helpen.

De zojuist gegeven opsomming van activiteiten is zeker niet limitatief. Vanwege al zijn inzet voor onze vereniging, maar ook voor andere instellingen, is Henk in 2013 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wij zullen Henk enorm missen. Wij zijn dankbaar voor al hetgeen Henk voor ons betekend heeft. Henk ligt op woensdagavond 16 juni tussen 19.30 en 20.30 uur opgebaard in ons clubhuis, zijn ‘tweede thuis’. Er is dan een mogelijkheid om afscheid te nemen van Henk en om zijn familie te condoleren.
Donderdag om 17.00 uur is de uitvaart van Henk.

Er bestaat een mogelijkheid deze online bij te wonen.

Dit is mogelijk via de livestream: www.liveuitzendingen.nl met de unieke code: 43D6F3BD

Wij wensen Margreeth, Jurian en Angela, Rosanne en Peter, Laurien en Sven, kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte toe met het verlies van Henk.

Het bestuur van MNC Dordrecht.