In memoriam Frans de Koning

Afgelopen zaterdagochtend, 31 juli 2021, ontvingen wij het verdrietige nieuws dat Frans
de Koning is overleden. Hij werd 70 jaar.

Frans is in 1982 lid geworden van R.K. Z. & P.V. Nautilus, één van de rechtsvoorgangers van MNC Dordrecht. Frans was een actief en fanatiek waterpoloër. Vele jaren maakte Frans deel uit van een vriendengroep rondom Heren 10 (oude Heren 11). Afgelopen vrijdag heeft Frans nog meegetraind en heeft hij naderhand – na een aantal weken vakantie – onder het genot van een aantal biertjes bijgepraat met zijn polovrienden aan hun vaste stamtafel in ons clubhuis. Het was een heel gezellige avond. Het bericht op de daarop volgende zaterdagmorgen dat Frans die nacht is overleden, kwam dan ook keihard aan.

Frans was een echte doelpuntenmaker en een zeer snelle zwemmer. De befaamde en unieke slingerworp van Frans blijft altijd in herinnering. Frans was een echte bierkenner. Bij de wisseling van een biermerk binnen onze vereniging had Frans vaak kritiek. Maar afgelopen vrijdag was hij vol lof over het ‘MNC bier’ van onze tap. Vanuit zijn zakelijke achtergrond heeft Frans veel meegedacht binnen onze vereniging. Zo is de stamtafel waar de mannen van Heren 10 wekelijks op de vrijdag na de training bijeenkomen, door Frans ontworpen en bekleed: op het tafelblad organiseerde Frans een grote sticker met een afbeelding van een polobal, waarop de namen van het team staan vermeld.
Ook maakte Frans visitekaartjes voor het bestuur en commissieleden en zorgde hij dat het briefpapier gedrukt werd. In het verleden heeft Frans veel voor ons clubblad gedaan, eerst voor Nautilus, later voor MNC Dordrecht. Fotograferen was zijn grote hobby. Bij ons traditionele vissentoernooi maakte Frans vele actiefoto’s en foto’s van diverse ‘vissenteams’.

Wij zullen Frans enorm gaan missen. Aan het einde van de clubavond merkte Frans steevast op: “nog eentje dan….”. Dit zullen wij niet meer horen zeggen door Frans. Wij zijn nog steeds uit het lood geslagen. Maar wij putten energie uit de mooie herinneringen die wij aan Frans hebben.

Wij wensen Tilly, Chantal en Pascal, Eloy en Miriam, kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte toe met het verlies van Frans.

Het bestuur van MNC Dordrecht.