In memoriam: Erich Sint Nicolaas

Op 24 december 2023 overleed Erich Sint Nicolaas. Erich is 83 jaar geworden.

Door de zwem- en poloactiviteiten van zijn kinderen Sandra en Ralf verbond ook Erich zich aan het toenmalige D.Z.C. Merwede. Erich was een echt verenigingsmens. Vrienden uit die tijd herinneren Erich als een zeer sympathiek persoon, die altijd behulpzaam was om dingen voor de club te doen. Later werd hij als trotse opa groot fan van zijn sportende kleinkinderen.

Erich was veelzijdig binnen de club en pakte van alles aan. Zo had hij vele jaren een centrale rol in het bargebeuren van Merwede. Erich stond achter de bar, in de keuken, regelde de inkoop etc. Mede gezien zijn technische achtergrond was hij nauw betrokken bij de verbouw van het toenmalige clubhuis van Merwede. Erich was de initiator van de jaarlijks terugkerende ‘gezelligste’ schoonmaakavond. Voor alle vrijwilligers die zich inzetten om het clubhuis schoon te maken organiseerde Erich namelijk gourmetten. Ook organiseerde hij jaarlijks de traditionele mosselavond van Merwede. Het moesten natuurlijk de beste mosselen zijn; samen met zijn mede organisatoren haalde Erich die dan ook in hét mosseldorp Yerseke. Bij toernooien was hij steevast aanwezig om mee te helpen met de opbouw en bij wedstrijden zat hij geregeld achter de jurytafel. Ook was Erich een aantal jaren coach bij dames 2 van Merwede.

Fijn dat Erich nog enige jaren heeft kunnen deelnemen aan het donateurzwemmen bij onze vereniging. Na het zwemmen bestelde hij in het clubhuis dan 2 porties patat en 2 kroketten om thuis met zijn vrouw Lijnie op te eten.

Erich`s betrokkenheid en liefde voor de vereniging, die hij later ook door gaf aan zijn (klein)kinderen, zullen wij nooit vergeten. Wij zijn dankbaar voor de enorme inzet van Erich voor de vereniging en wensen Lijnie, Sandra en Jan-Pieter, Ralf en Marjolein, Jordi, Micha, Stijn, Mats en verdere familie veel sterkte toe met dit verlies.

Bestuur MNC Dordrecht.