Heren 1 in spannende wedstrijd gelijk met De Linge/PCG

In een afgeladen Caribabad in Gorinchem speelde ons Heren 1 zaterdag 14 mei de belangrijke wedstrijd tegen De Linge/PCG. MNC H1 moest met minimaal 3 doelpunten verschil winnen om kans te maken op promotie.

Zoals gewoonlijk was er aan het begin van de wedstrijd de cirkel om iedereen op scherp te zetten.

In een spectaculaire wedstrijd kwam MNC bij herhaling op voorsprong waarna De Linge/PCG met veel moeite terugkwam. MNC scoorde makkelijk in het begin wat bij oude Dordtse keepers luid de jel: “De keeper kan er niets van” opwekte. Dit tot hilariteit van de aanwezig MNC-toeschouwers wanneer dit door het zwembad schalde. MNC miste later een aantal uitgespeelde kansen bij 1-0 situaties met de keeper, waarbij deze zich kon revancheren op eerdere fouten. Hierdoor kon MNC niet voldoende afstand nemen van De Linge/PCG

Het MNC-publiek was uitzinnig bij de scores en voorsprong van MNC. Luid tromgeroffel klonk door het bad bij ieder doelpunt van MNC. De Linge/PCG stelde daar een sirene tegenover bij scores van hun team.

In het laatste kwart volgden er een aantal timeouts waarbij coach Branco MNC gericht advies gaf.

Het gevolg was een 8-10 voorsprong in het laatste kwart. De broodnodige 3 doelpunten voorsprong waren binnen handbereik. Helaas volgde er een paar zeer discutabele beslissingen van de scheidsrechter wat tot heftige protesten bij MNC leidde. In de laatste minuut had de keeper van De Linge/PCG zijn finest moment, ging mee in de aanval en scoorde tot groot verdriet van MNC.
MNC was absoluut de betere ploeg maar kon dit niet omzetten in winst.
Teleurgesteld klonk bij een 11-11 stand het laatste fluitsignaal.
Er volgen nog een aantal wedstrijden maar door dit gelijkspel lijkt promotie uitgesloten als De LING/PCG geen grote fouten maakt.

Na de eerste teleurstelling verwerkt te hebben bedankte Heren1 het meegereisde publiek.

Heren1 maakt een heel goed seizoen door. Wanneer dit jeugdige team bij elkaar blijft kunnen we komende jaren nog veel van hen verwachten. Het zijn vrienden, steunen elkaar en hebben veel voor elkaar over. Daarbij begeleid door toptrainers, coaches en begeleiders.

Wij zijn bijzonder trots wat Heren1 dit jaar gepresteerd heeft.