Arjen Silvis nieuwe trainer/coach van beloften/reserves van MNC Dordrecht

Met ingang van het komend seizoen, 2016 – 2017, zal Arjen Silvis de nieuwe trainer/coach van de beloften/reserves van MNC Dordrecht zijn en in die rol ook Toon de Keijzer ondersteunen in zijn taken als hoofdtrainer/coach van de herenselectie. We zijn heel blij dat Arjen onze kader gelederen komt versterken, aldus Remco Verheij, voorzitter van de waterpolo commissie. Met Arjen halen we veel kennis en ervaring binnen MNC Dordrecht welke we graag willen delen met de ambitieuze jeugd die de komende jaren de hoofdmachten van MNC gaan versterken.

Op 15 jarige leeftijd debuteerde Arjen Silvis in het eerste van Zwem- en Polovereniging Barendrecht (ZPB), dat toen in de eerste klasse speelde. Na promotie naar de hoofdklasse, nu eredivisie, zijn de heren van ZPB altijd op het hoogste niveau uitgekomen en bleef Arjen maar liefst anderhalve decennia uitkomen voor het eerste van ZPB. In Zeist trainde Arjen met de jeugdselecties en in Amersfoort met het militaire zevental dat in 1996 deelnam aan het WK in St.Petersburg. Arjen speelde onder andere samen met bekende namen zoals Arno Havenga (huidige bondscoach van de nationale vrouwenploeg), en met de andere olympiërs Gerben Silvis en Marco Booij.  Hoogtepunt is het landskampioenschap in 1999. In Frankrijk, Italië en San Marino speelde Arjen met ZPB voor de LEN Trophy. In 2009 won Arjen de ManMeercup 2 met heren 3 in 2014 lukte dat met Heren 2 niet en werd de finale verloren.  Naast het trainen en coachen van het jeugdteam van zijn oudste zoon (9 jaar) traint Arjen de heren van ZZ&PC De Devel. In zijn eerste seizoen als coach promoveerde De Devel naar de tweede klasse bond. Dit jaar lijkt de ploeg zich te handhaven in deze klasse.

Dordrecht is voor Arjen niet helemaal onbekend zijn vrouw komt er vandaan en zij heeft er nog steeds familie wonen die overigens waterpoloën bij MNC.  ‘’Na een rommelige en misschien onzekere periode zie ik nu een vereniging met een visie en een beleid dat ook gericht is op de (eigen) jeugd. Hier wil ik graag een bijdrage aan leveren en weet uit ervaring wat een mooie stappen spelers kunnen maken vanaf hun 15de jaar.’ Als voorbeeld noemt Arjen Sam van de Burgh die op 15 jarige leeftijd met de selectie van ZPB mee ging trainen. In het eerste jaar kwam hij duelkracht en handelingssnelheid  te kort, maar binnen twee jaar was hij mij de baas en nu zit Sam in Jong Oranje.  ‘ Het zou mooi zijn als Toon De Keijzer (red. coach van MNC heren 1) en ik aan een dergelijke ontwikkeling van spelers kunnen bijdrage.’