Arie Rijneveld vertrekt bij MNC Dordrecht

Trainer/Coach Arie Rijneveld vertrekt na afloop van dit seizoen bij de waterpolosters van MNC Dordrecht. De Veenendaler is bezig aan het derde seizoen bij de eersteklasser. De ambities van de coach en MNC Dordrecht als vereniging lopen momenteel te ver uit elkaar. Het huidige damesteam heeft nog niet de benodigde breedte om al uit te komen in de dames Eredivisie, het niveau waar de meisjes momenteel wel in uitkomen. De eredivisie is een competitie waar de coach zeer graag naar toe wil qua niveau van werken en spelen.
Na drie intensieve jaren, waarin 2015 werd gekenmerkt door veel uitval van speelsters met langdurige blessures en ziekte, is het goed om gezamenlijk de balans op te maken en te realiseren dat er uitgehaald is wat er momenteel in zit. Het is tijd om het stokje aan iemand anders over te dragen.

We zijn zeer dankbaar en blij geweest met de samenwerking die we met Arie Rijneveld hebben gehad de afgelopen drie seizoenen, aldus Remco Verheij, voorzitter van de waterpolocommissie. Dankzij de individuele benadering en het programma gericht werken hebben de dames en de meisjestalenten van MNC Dordrecht een hoger niveau bereikt, wat de aantrekkelijkheid van het spel in Dordrecht zeker ten goede is gekomen.
We zijn blij dat we met John Rotteveel, die momenteel de meisjes/damesbeloften van MNC Dordrecht traint en coacht, waar hij geassisteerd zal worden door zijn dochter Pascalle Rotteveel, een goede opvolger hebben gevonden. John Rotteveel zal de kar gaan trekken bij het dames waterpolo, omdat we de komende jaren zeker in de top van de eerste klasse willen blijven uitkomen en aantrekkelijk spel aan de Dordtenaren willen tonen.

Rijneveld kijkt terug op een mooie, intensieve periode bij MNC Dordrecht. Naast de eerder genoemde tegenslagen is er met veel plezier met sporters en vereniging samengewerkt en gebouwd. Iets wat tot einde van het lopende seizoen met onverminderde inzet zal worden voorgezet. Arie zal in eerst instantie rondkijken wat er aan nieuwe vragen en kansen langs gaat komen. De basis blijft om ambitieus en in een heldere (opleidings-)structuur te werken. ‘Daar kijken we rustig en zonder haast naar uit,’ aldus de immer opgewekte Rijneveld.