Wedstrijdverslag Heren 1 – De Zaan

8 jaar geleden kwam het eerste van MNC Dordrecht voor het laatst uit in de eredivisie. Het waren andere tijden. De klassieker werd nog uitgespeeld en men belde voor het eerst met de iPhone 6. Het gros van het huidige vlaggenschip van MNC speelde destijds in de C-jeugd. De jonge heren uit dit onder 15 team spraken tegen elkaar uit dat het wel geweldig zou zijn als zij het ooit voor elkaar zouden krijgen om met MNC weer in de eredivisie te komen. Die droom kwam uit!

Door het kampioenschap in de eerste klasse vorig jaar werd directe promotie afgedwongen naar de eredivisie. De eerste wedstrijd zit er inmiddels op en werd gespeeld tegen de Zaan. De Zaankanters waren vorig jaar verliezend finalist in de play offs om het landskampioenschap. Tijdens deze laatste wedstrijd van deze play-offs liepen de gemoederen hoog op. De Zaan had maar liefst 4 spelers met schorsingen aan de kant, ook coach Miralis was niet van de partij in Dordrecht. Wij waren daarentegen helemaal compleet, er lag zelfs een nieuw gezicht in het water. Rudolf Cvanciger is de nieuwe naam in de Dordtse herenselectie. Wij zullen hem binnenkort verder aan u voorstellen.

Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd waarvan we wisten dat het een taaie kluif ging worden. De Zaan staat bekend als een hyperfit team en het kwam ook nog eens terug van een week oefenstage in Griekenland. Dit was in de eerste periode te merken. De Zaan begon fel en wij leken gespannen en overdonderd door het spel van de tegenstander. De Zaan scoorde in de eerste 2 minuten al meteen 2x en het leek zo’n avond te worden. Het duurde echter 4 minuten tot het volgende Zaanse doelpunt, wij leken wat grip op de counteraapjes te krijgen. Ciaran deed zelfs nog wat terug met nog een minuutje te spelen.

1-3 was de tussenstand na 1 periode. De 2 periode leek op de eerste, snel tegendoelpunt, stagnatie van de wedstrijd, doelpunt De Zaan, snel doelpunt terug door ons. Einde 2e periode 2-5. Voor ons was 2-5 een prima ruststand, het betekende dat de nummers 2 van vorig jaar prima tegengas konden bieden. Begin 3e periode ging het echter mis, we trapte in het spelletje waar De Zaan zo gevreesd om is. Door middel van snelle omschakelingen na (slordig) balverlies van ons scoorde de gasten 5x achter elkaar. Een time-out van Branko zorgde een stop op de Zaanse productie, ze zouden nog maar 1x scoren in de 3e periode. Tussenstand 2-11. De wedstrijd was inmiddels wel verloren, de 4e periode stond in teken van damage control. De druk was wat meer van de wedstrijd en wij kwamen wat meer aan spelen toe. Toch was ook duidelijk dat de vermoeidheid was toegeslagen. Wij moesten in de 4e periode 4! strafworpen weggeven en kregen er hier zelf 1tje aan de andere kant voor terug. 2-5 was de periodestand in de 4e en tevens laatste periode. Hiermee kwamen wij tot een 4-16 eindscore.

Een pittige nederlaag. Maar ook een leermoment, we hebben nog een lang seizoen voor ons. We gaan nog veel leren, we gaan ongetwijfeld ook nog eens verliezen, maar dit prachtige jaar in de eredivisie pakt niemand ons ooit nog af.


Doelpuntenmakers:
Ciaran 2, Rudolf 1, Dinand 1

Start competitie in de media: