​Dino van Vendeloo terug bij MNC Dordrecht

Vanaf komend seizoen zal Dino van Vendeloo weer deel uitmaken van de herenselectie van MNC Dordrecht. Na tien seizoenen in de hoogste afdeling van het Nederlandse waterpolo zet Dino een stap terug en keert terug naar de club van zijn jeugd die momenteel actief is op het een-na-hoogste niveau. De laatste twee seizoenen speelde hij bij De Zijl in Leiden, maar het vele reizen begon een last te worden. Nu is de tijd aangebroken om meer tijd te besteden om aan maatschappelijke carrière te werken en zich verder te ontwikkelen als trainer/coach.

Dino heeft in zijn carrière lang deel uitgemaakt van de (jong) oranje selecties, en heeft met MNC de opmars naar de eredivisie meegemaakt. Hij is daarnaast ook als assistent trainer verbonden aan de jongste generatie van de meisjes van jong oranje. Deze ervaring neemt hij mee en wil hij overdragen aan de MNC trainers en spelers. Mede door de aanwezigheid van het RTC Waterpolo met hoofdtrainer Branko Mitrovic, tevens teamgenoot, is er in Dordrecht een waterpolo opleiding aanwezig van topniveau.

De voorzitter van de waterpolocommissie Chris Geurts is blij met de terugkomst van Dino: “Dino is voor veel spelers van MNC een voorbeeld. Zijn kennis en ervaring geeft onze waterpolo opleiding ongetwijfeld een impuls waar we de komende jaren nog veel plezier van gaan hebben. ”

Ook Arjen Silvis, hoofdtrainer van de MNC herenselectie, reageert opgetogen: “Dino brengt veel ervaring en kwaliteit in onze nog erg jonge selectie. Wie weet dat het andere spelers een duwtje in de rug kan geven om zich bij MNC aan te sluiten. De deadline voor transfers is 1 juni.”

[FOTO]: Dino van Vendeloo eerder dit jaar in actie voor De Zijl Zwemsport