Sportboulevard vervangt waterleidingen na aanhoudende problemen met douches

De leidingen van het zwembad op de Sportboulevard in Dordrecht worden in de tweede week van maart onder handen genomen. Er waren al lange tijd ernstige problemen met de waterleidingen, waardoor er regelmatig geen druppel water uit de douches kwam.

Optisport, dat de Sportboulevard exploiteert, meldt nu op haar facebookpagina dat het waterleidingnet vervangen gaat worden. ‘Wij zullen de overlast tot een minimum beperken’, aldus de exploitant. ‘Met de veranderingen kunnen we binnenkort weer allemaal lekker douchen!’

Het probleem met de waterleidingen en de douches wordt veroorzaakt door legionellafilters die op alle douchekoppen zijn geplaatst, omdat de legionellabacterie om de haverklap opduikt in het waterleidingnetwerk. Doordat de biofilm in die filters, een laagje van bacteriën dat zich makkelijk hecht aan de binnenkant van een waterleiding, regelmatig loslaat zitten de filters om de zoveel tijd verstopt. Met als gevolg dat de douches niet meer goed werken.

Veiligheid

Optisport en de gemeente Dordrecht meldden eerder al dat de veiligheid van zwemmers niet in het geding is geweest. Naast de filters heeft het zwembad nog tal van andere maatregelen genomen om legionellabesmetting te voorkomen.

Vorig jaar is in kaart gebracht met welke gebreken de Sportboulevard nog meer te kampen heeft. Daar kwam een lange waslijst van zaken uit die hoognodig aangepakt moeten worden. Het varieert van scheuren in de gevel tot loslatende tegels. 

Bron: ad.nl